Over mij

Wat leuk dat je op mijn site kijkt! Mijn naam is Aleida Waaksma - de Jong. Ik ben geboren in Wierum, een klein dorpje tegen de zeedijk aan, maar inmiddels woon ik al meer dan 30 jaar in Ternaard. Ik ben getrouwd en wij hebben drie kinderen. 

Als kind al wilde ik kraamverzorgster worden, maar omdat er geen stageplekken waren lukte dat niet. Ik ben toen een periode als verzorgende aan het werk geweest. Dit was ook prachtig werk, maar de kraamzorg bleef toch mijn grote wens en door opnieuw een stageplek te zoeken, is dat gelukt. Dat was in 1999 en ik stap nog steeds met veel plezier in de auto op weg naar mijn werk. 

Als kraamverzorgende ben je meestal bij een blije gebeurtenis. Het is heel intiem en bijzonder om de verloskundige en jullie bij te staan tijdens de bevalling en de kraamweek hierna. Dit is niet alleen in theorie door het geven van voorlichting over bijvoorbeeld borst- en flesvoeding, veiligheid en slapen, maar ook help ik jullie graag praktisch met het gezin draaiende te houden. Verder is hygiëne belangrijk, doe ik de was en kan ik eventueel het eten voorbereiden. 

Kraamzorg draait voor mij om persoonlijke aandacht voor het hele gezin, zodat jullie aan het einde van de week met een tevreden en voldaan gevoel afscheid nemen en het vertrouwen hebben dat jullie het als ouders zelf aankunnen. 

INSCHRIJFFORMULIER     TIJDENS DE KRAAMWEEK     ZORGVERZEKERING EN VERGOEDINGEN